Pasviktrail 2009

Posta: april 1, 2009 under Hundekjøring

Da er bloggen oppe å går:)

Jeg skal prøve å følge Roger gjennom pasviktrail 2009 –
I morgen kl 12:00 går startskuddet og jeg satser på løpende oppdatering frem til fredag kveld / natt til lørdag da løperen er antatt å komme i mål.

nedenfor er det klippet inn info fra nyhet siden til Pasviktrail – der Roger er nevnt som favoritt, skal prøve å få hans kommentar til det i løpet av kvelden..

«I 8-spann klassen er det ingen soleklar favoritt, men 10-12 kjørere som kan gå hen å vinne. Roger Fossøy fra Alta har vunnet Troms Quest i år og blitt nr. 7 i Femundløpet»

«01.04.09 Før starten på Pasvik Trail har løpets pressekontakt kommet med noen forhåndstips.I årets åpen klasse må Robert Sørlie finne seg i å være soleklar favoritt. Han har en imponerende merittliste med to seire i Iditarod (2003 og 2005). I år har han også imponert med 2. plass i Le Grande Odyssee, seier i Femundløpet og 2.plass i Amundsen race. Etter Amundsen Race sist helg har han satt sammen ett nytt spann av sine egne og Bjørnar Andersens hunder. Men åpen klasse på Pasvik trail har mange sterke utfordrere. Roger Dahl fra Alta har et sterkt spann i år og er sulten på revansj etter at ledelsen glapp i innspurten på Finnmarksløpet. Ole Wingren fra Finland er kjent for å råkjøre og han vant Pasvik Trail i fjor. Sigrid Ekran fra Grimsbu – rookie of the year- i Iditarod 2007. 3.plass i både Le Grande Odyssee og Femundløpet i år. Per Olav. Aki Holck fra Rovaniemi har vært stabil i toppen i år både i Femund, Finnmark og Amundsen. May Conny Johansen fra Alta er alltid å regne med og ekstra spennende blir det å følge 18 år gamle Aila Sarre fra Tana som har kjørt fletta av de fleste i Finnmark på småløpene i vinter.

I 8-spann klassen er det ingen soleklar favoritt, men 10-12 kjørere som kan gå hen å vinne. Roger Fossøy fra Alta har vunnet Troms Quest i år og blitt nr. 7 i Femundløpet. Stein Are Harder fra Sør-Varanger har bare deltatt i korte løp i år men er alltid å regne med. Marianne Dahlen kommer fraTeam Tana med hundene som vant i fjor. Trine Lyrek fra Alta har et knallsterkt spann. Roy Ugseth fra Vadsø vant Bergebyløpet tidligere i år og fikk en respektabel 14. plass på Finnmarksløpet. Marianne Skjøthaug fra Langfjordbotn er kona til Arne Karlstrøm og kommer til å kjøre fort. I tillegg vil følgende utlendinger være med å kjempe om seieren: Jaakko Mölsä Finland og Bernd Helmich som ble henholdsvis nr. 11 og nr. 7 i Finnmarksløpet.Til slutt må vi nevne Geir Wiik fra Hakadal. Han har ikke kjørt andre langdistanseløp i år pga generasjonsskifte i hundegården. Til slutt nevner vi May Britt Nicolaysen fra Vadsø, Leif Wilhelmsen fra Junkerdalen og Roger Dahls b-spann med Stig Atle Ravnås som kusk så regner jeg med at topp 10 lista er nevnt.»

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s